រាជធានីភ្នំពេញ៖ ក្នុងរយៈពេល១០ខែក្នុងឆ្នាំ២០២០នេះ កម្ពុជាបានទទួលចំណូលពីការនាំអង្ករចេញទៅទីផ្សារអន្តរជាតិ ៣៦៦.៤៤លានដុល្លារ គឺកើនឡើងពីឆ្នាំ២០១៩ចំនួនប្រមាណ ៤៧លានដុល្លារស្មើរ១៥%។
សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា បានឲ្យដឹងថា ក្នុងចំនួនទឹកប្រាក់ដែលបានកើនឡើងនេះ
បរិមាណអង្ករនាំចេញគឺកើនប្រមាណ ជិត២០% បើប្រៀបធៀបរយៈពេល១០ខែដូចគ្នាទៅនឹងឆ្នាំ២០១៩នោះ។ក្នុងរយៈពេល១០ខែនេះ បរិមាណអង្ករដែលបាននាំចេញ មានចំនួន៥៣៦ ០៣៥តោន។
លោក វេង សាខុន រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទកាលពីពេលថ្មីៗនេះ បានឲ្យដឹងពីបរិមាណអង្ករកម្ពុជា ដែលនាំចេញទៅក្រៅប្រទេសក្នុងរយៈពេល១០ខែ ឆ្នាំ២០២០ មានបរិមាណ ដូចគ្នានិងរបាយការណ៍របស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជានេះ ដែលគឺ ៥៣៦ ៣០៥ តោន កើនឡើង ១៧,១១% ពីចំនួន ៤៥៧ ៩៤០ តោន កាលពីរយៈពេលដូចគ្នាឆ្នាំ ២០១៩។
មានប្រទេសចំនួន ៦០ ដែលទទួលទិញអង្ករពីកម្ពុជាដោយទីផ្សារប្រទេសចិនបានបន្តនាំមុខគេជាមួយនឹងបរិមាណ ១៩៤ ៤៥១ តោន ស្មើនឹងចំណែកទីផ្សារ ៣៦,២៦ ភាគរយ សហភាពអឺរ៉ុប ១៧៤ ៣៩១ តោន ស្មើ ៣២,៥១ ភាគរយ ប្រទេសសមាជិកអាស៊ាន ៧១ ៨៨២ តោន ស្មើ ១៣,៤០ ភាគរយ និងគោលដៅផ្សេងៗទៀតមាន ៩៥ ៥៨១ តោនស្មើនឹង ១៧,៨៣ ភាគរយ។
ក្នុងបរិមាណនាំចេញអង្ករសរុបខាងលើគឺអង្ករក្រអូបគ្រប់ប្រភេទមានចំនួន ៤២១ ១៣២ តោន អង្ករសចម្រុះគ្រប់ប្រភេទមាន ១០៩ ០១២ តោន និងអង្ករចំហុយមានចំនួន ៦ ១៣៨ តោន។ ទោះយ៉ាងណាការនាំចេញអង្ករក្នុងខែតុលា ឆ្នាំនេះមិនបានកើនទេ ដោយមានបរិមាណត្រឹម ៤៧ ៥៣០ តោន ធ្លាក់ចុះ ១៩,៩២ ភាគរយធៀបទៅខែតុលាឆ្នាំមុនដែលមាន ៥៩ ៣៥៤ តោន។
សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាមានបំណងនាំអង្ករចេញឲ្យបាន១លានតោននៅឆ្នាំ២០២១ ខាងមុខ។កាលពីឆ្នាំ ២០១៩ ការនាំចេញអង្កររបស់កម្ពុជាសម្រេចបាន ៦២០ ១០៦ តោន ធ្លាក់ចុះ ០,៩៧ % ធៀបទៅឆ្នាំ ២០១៨៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ