ខេត្តកំពង់ចាម ៖ បន្លែ គឺជាអាហារសម្រាប់ទ្រទ្រង់រាងកាយរបស់មនុស្សដ៏មានសារសំខាន់បំផុតដោយមិនអាចខ្វះបាននោះទេ ប៉ុន្តែបើសិនជាផ្ទុកនូវសារធាតុគីមីច្រើននឹងអាចជះឥទ្ធិពលប៉ះពាល់សុខភាពធ្ងន់ធ្ងរប្រឈមនឹងជំងឺផ្សេងៗមិនខាន ។ ដូច្នេះដើម្បីចៀសវាងកុំឲ្យមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពនោះ តើគួរហូបបន្លែប្រភេទណាទើបប្រសើរនោះ?
លោកសាស្ត្រាចារ្យ ចាវ ប៉េងណាំ ប្រធានអង្គការអភិវឌ្ឍកសិកម្មធម្មជាតិកម្ពុជា មានទីតាំងនៅខណ្ឌទួលគក រាជធានីភ្នំពេញ បានមានប្រសាសន៏ឲ្យដឹងនៅព្រឹកថ្ងៃទី១៥ មីនា ២០១៦ នេះ ថា សាលាដជាបន្លែមួយប្រភេទដែលអាចដាំនៅលើដី ឬក្នុងទឹកក៏បានដែរ ។ ដោយគ្រាន់តែយកដបទឹកបរិសុទ្ធ ធុង ដែលគេបោះចោលយកមកកែច្នៃ ដើម្បីដាក់ដាំនោះបានហើយ ពិសេសប្រជាកសិកររស់នៅជនបទ និងអ្នករស់នៅទីក្រុងក៏អាចដាំបន្លែនេះហូបបានដែរ ។
សូមបញ្ជាក់ថា ក្នុងព្រឹត្តិការណ៍បុណ្យទន្លេនៅក្រុងកំពង់ចាម ដែលមានរយៈពេល៣ថ្ងៃ កន្លងមកនេះ រូបលោកក៏បាននាំយកផលិតផលរបស់អង្កការអភិវឌ្ឍកសិកម្មធម្មជាតិកម្ពុជា មកតាំងពិព័រណ៍បង្ហាញពីបច្ចេកទេសទំនើបក្នុងការដាំសាលាដផងដែរ ការហូបបន្លែគ្មានសារធាតុគីមីនាំមកនូវសុខភាពល្អដល់ក្រុមគ្រួសារ ៕
ព័ត៌មានលម្អិតមានផ្សាយជូននៅលើទំព័រកាសែតកោះសន្តិភាព
ចែករំលែកព័តមាននេះ